Blomster är ett stort intresse

Blomster är ett stort intresse

Hejsan på er

Jag älskar verkligen sommaren och allting som blommar i så härliga färger. Blomster har alltid varit ett intresse hos mig och det kan vara av mina morföräldrar som jag fått mina gröna fingrar. Det är ju så vackert med en äng med vilda blomster eller blommande rosenbuskar i rött eller rosa. Ute på landet hos mina föräldrar i Vellinge så har de så fin mix av vilt och planterat och det känns som en rogivande oas att åka dit och bara njuta av både lugnet och alla fina blommor och växter.

Nu bor jag i lägenhet så jag har ingen egen trädgård men jag åker ofta hit och sen har jag hittat ett nytt sätt att uppskatta blomster. Jag tycker nämligen det är väldigt roligt att fotografera egentligen allt möjligt med att ta bilder på blommor och växter har blivit lite min grej. Man leker med olika ljus och perspektiv. Något som är väldigt fint är olika motljus eller om det ligger morgondagg eller regndroppar på växterna. Rosor i alla färger och former har alltid varit en favorit men ska jag välja en enda slags blomma att ha antingen i trädgården eller i en fin vas på bordet så är det ljusrosa pioner.

Ibland tänker jag att jag kanske skulle utbildat mig till florist men samtidigt så vill jag inte att det ska kännas som ett jobb att hålla på med växter utan att det är något jag gör bara för att det får mig att må bra. Det kanske skulle fungera jättebra att jobba med det, men det finns också alltid en risk att man tappar lite lust och glädje om det inte längre bara är en hobby utan att jag måste leverera något för att få lön. Nu ska jag ta en promenad och fotografera blomster. Kram!


Kommentarer är stängda.